FARM DEVOS Bio-melkveebedrijf in de Belgische Ardennen

Steven en Veerle Devos-Delbecque, beiden afkomstig uit Waregem, wonen samen met hun twee kinderen, in het dorpje Framont,  in de provincie Luxemburg (Belgïe). Daar runnen zij een gespecialiseerd melkveebedrijf.

Steven (°1976) nam op de leeftijd van 22 jaar de beslissing om een bedrijf over te nemen. Samen met Veerle bezocht hij heel wat locaties zowel in Vlaanderen als in Wallonië. In hun zoektocht passeerden ook Amerika, Hongarije en Oost-Duitsland de revue. Vrij toevallig zijn ze in Luxemburg terechtgekomen. “Het was een week vóór Kerstmis en er lag een dik pak sneeuw. Eigenlijk wisten we amper waaraan we begonnen, maar we zagen hier duidelijk meer kansen” vertelt Steven.

Veerle Delbecque en Steven Devos

Na zijn landbouwstudies, heeft Steven zich door de jaren heen voortdurend bijgeschoold om op de hoogte te blijven van moderne landbouwpraktijken. De meerderheid van de kunstmatige inseminatie die plaatsvindt op Farm Devos wordt uitgevoerd door Steven zelf.

Veerle houdt zich vooral bezig met de  administratieve taken voor de boerderij.

Daarnaast is ze nog thuisverpleegster in Paliseul en de nabije gemeenten.

Ondertussen hebben Steven en Veerle vrij veel geïnvesteerd in het bedrijf. Vanaf 2018 produceert FARM DEVOS enkel nog BIOMELK.

Bio FarmDevos